søndag den 29. marts 2009

uge 13

Vi har i denne uge fået svar fra Marianne fra Barcelona på vores mail, som gerne vil have at vi ringer til hende. Så vi ringer til hende, og hun fortæller os, at i Spanien går de 3-6 årige børn i børnehaveskole, og når de er 6 år kommer de i 1. Klasse. Hun forslår os derfor, at vi kan besøge en skole som ligger 30 km udenfor Barcelona. Denne skole har Randers Lilleskole besøgt for kort tid siden, så Marianne forslår os at vi tage kontakt til dem. Vi skriver derfor en mail til Randers Lilleskole, for at høre om deres oplevelser derfra.

Torsdag i denne uge er vi til vejledning hos Tau og Preben, hvor vi her fortæller dem, hvad vi har planlagt indtil nu. Derudover snakker vi om:
- At begge linjefag skal inddrages i aktiviteten, altså både værksted og natur. Men at vi i selve undersøgelsen kun går i dybden med det ene linjefag.
- At vi har 4-6 vejledningstimer med Preben.
- At vi kan undersøge, hvad det er for et barnesyn man har i Spanien, når børnene allerede skal starte i skole som 3 årige, og derfor måske ikke har så meget tid til leg.
- At vi kan undersøge om børnene laver frie-børnetegninger eller mere efter skabeloner?
- At Preben anbefaler os, at få så mange børnetegninger med hjem, som det er muligt.
- At Preben og Tau synes, at vi har indsnævret os for meget, med vores valg af kun at have fokus på tegneredskaber.
-At vi kan undersøge, hvordan de på skolen arbejder med udtryk.
- Hvordan er det der hvor børnene benytter tegnereskaber, er det på stuen, hvor dagens alle andre aktiviteter også foregår eller har de et værksted? Hvad gør dette?

1 kommentar:

  1. Hej Amra og Pernille

    Det ser fint ud! Jeg glæder mig til at se, hvad uge 14 bringer...

    :-) Lene

    SvarSlet